Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte


29.12.2023
Tineri cu afaceri puse pe roate
05.12.2023
Tineri activ-implicați
30.11.2023
Sănătatea reproductivă



 


Prima pagină  »  DONEAZĂ 2%
DONEAZĂ 2%

Ce înseamnă Legea 2% ?

 

Mecanismul de desemnare procentuală (numit  mecanismul  de 2%) este o modalitate indirectă prin care statul susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale și asociațiilor obștești. Statul renunţă la 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice şi permite acestora să decidă cine va beneficia de această sumă.

 

Cine sunt beneficiarii Legii 2%?

 

Conform  legi adoptate la data de  21 iulie 2016 de câtre Parlament,   începând cu 1 ianuarie 2017 -  2% din impozitul pe venit contribuabilii persoane fizice vor putea redirecționa din impozitul  pe venit calculat pentru anul precedent la alegere către o organizațe necomercială,  Asociații obștești, fundațiile şi instituțiile private care desfășoară activităţii de utilitate public.

Activitatea de utilitate publică este definită în art. 30 al Legii cu privire la asociaţiile obşteşti şi prezintă orice activitate desfăşurată în interes general sau în interesul unor colectivităţi locale, care contribuie la dezvoltarea sau susţinerea unor domenii precum educaţia, instruirea persoanelor, difuzarea şi acumularea de cunoștințe, cultura şi arta, ocrotirea sănătății, apărării și promovării drepturilor omului, etc.

Pentru a beneficia de mecanismul 2%, A.O.”Dorința” a depus cererea la Ministerul Justiției şi au fost  prezintate  informaţiile care confirmă că suntem eligibili.

 

Cum se direcționează 2%?

 

Persoane fizice  indică codul fiscal al beneficiarului într-o rubrică specială din declarația sa cu privire la impozitul pe venit (forma CET15).

Până la 30 septembrie a anului în care a fost depusă declaraţia, Serviciul Fiscal de Stat va calcula sumele care trebuie să fie direcționate fiecărui beneficiar în parte și Ministerul Finanţelor va transfera suma respectivă în contul bancar al beneficiarului.

Sumele obținute în urma desemnării  vor fi  utilizate  pentru susținerea activităților și beneficiarilor Asociației  Obștești “DORINȚA”

CODUL FISCAL  A.O. Asociației Obștești Asociația de Sprijin a copiilor și tinerilor cu dizabilități “DORINȚA” -  1012620005845

Va mulțumim frumos pentru direcționare 2%  câtre  A.O.”Dorința”!



Prima pagină  »  DONEAZĂ 2%


© 2024 DORINTA - Asociația de sprijin a copiilor și tinerilor cu dizabilități   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS