Prin acest proiect noi ne-am propus să promovăm principiile agriculturii ecologice.
Termenul de agricultura ecologică se referă la promovarea unui sistem de agricultură care să respecte mediul înconjurător și să înlesnească cerințele social-economice moderne.
Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agroalimentare proaspete şi autentice, care să respecte factorii naturali şi de mediu.
Prin creșterea păsărilor de casă, în condiții naturale care să le ofere posibilitatea să alerge, să consume hrană calitativă-porumb crescut de către tinerii cu dizabilități. Fără ca în procesul de creștere să fie utilizate: stimulatori de crestere, hormoni, antibiotice. Toate aceste acțiuni credem că au avut impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Noi am promovat în rândul familiilor și persoanelor cu dizabilități care au implimentat proiectul să fie prietenoși cu mediul, să păstreze curățenia, deșeurile menajere să fie colectate și descompuse corespunzător.
Afacerile mici la domiciliu au fost dezvoltate, în cadrul proiectului ,,Incluziunea socială prin activități mixte desfășurate de către tinerilor cu dizabilități ,, finanțat de Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF).