Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte

Prima pagină  »  Noutăţi și evenimente
Noutăţi și evenimente
Atelier de lucru cu agenții economici
Publicat: 14.12.2018   

La data 5 decembrie, în incinta Incubatorului de Afaceri din Călărași, a fost organizat în parteneriat cu AO „Dorința”, AOFM  și DASPF Călărași un atelier de lucru pentru agenții economici și persoane cu dizabilități în cadrul proiectului „Parteneriate locale pentru facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități”. Pe parcursul activității, dna Galina Enachi, specialist principal al agenției de ocupare a forței de muncă, a venit cu o informație amplă despre Cadrul Legislativ care reglementează drepturile și obligatiunile persoanelor cu dizabilități și a angajatorilor la angajare în câmpul muncii. De asemenea, au fost informați angajatorii despre prevederile Legii 105 „Cu privire la promovarea ocupării și asigurării de șomaj” ce țin de măsurile active și subvențiile oferite pentru angajarea persoanelor cu dizabilități. Această activitate a fost posibilă datorită finanțării de către Uniunea Europeană și cofinanțării de către Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

Specialistul principal al agenției s-a referit și la modalitățile de conlucrare cu angajatorii în procesul de mediere pentru un loc de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

În cadrul atelierului de lucru, AO , „Dorința” a venit cu o prezentare despre activitatea asociației , au prezentat obiectivele și planul de acțiuni a proiectului, care prevede facilități de angajare pentru persoanele cu dizabilități.

Șeful serviciu de asistență a persoanelor cu dizabilități din cadrul DASPF a relatat despre modul de conlucrare cu beneficiarii –persoane cu dizabilități severe și a prezentat o colecție de lucrări manuale, executate de persoane cu dizabilități, țintuite la pat.

În cadrul atelierului, în holul Incubatorului de Afaceri a fost amenajată și o expozitie cu vânzare de lucrări ale beneficiarilor AO „Dorința”.

Scopul acestui atelier a fost sensibilizarea angajatorilor și stabilirea parteneriatelor locale durabile pentru facilitarea angajării Persoanelor cu Dizabilități.

La final, din cei 11 agenți economici participanți la atelierul de lucru, directorul Filiala Poșta Moldovei din Călărași a invitat AO „Dorința” să desfășoare o expoziție cu vânzare a lucrărilor în incinta clădirii Poșta Moldovei din or. Călărași.

Pentru participanți: agenți economici, șomeri, persoane cu dizabilități au fost pregătite mape cu diferite materiale informative.


Accesări: 65Noutăţi și evenimente

Publicat: 25.07.2019   
Accesări: 31
Integrare de succes Citeşte mai mult...
Publicat: 25.06.2019   
Accesări: 42
Publicat: 21.06.2019   
Accesări: 37
Publicat: 20.05.2019   
Accesări: 63
Desfășurarea atelierelor practice în cadrul Asociației Obștești "Dorința" Citeşte mai mult...
Publicat: 17.05.2019   
Accesări: 53
Afaceri la domiciliu Citeşte mai mult...
Publicat: 14.05.2019   
Accesări: 125
Masă rotundă Citeşte mai mult...
Publicat: 10.05.2019   
Accesări: 273
Publicat: 25.04.2019   
Accesări: 65
Publicat: 27.03.2019   
Accesări: 128
Publicat: 26.03.2019   
Accesări: 127

1 - 10 din 52


© 2019 DORINTA - Asociația de sprijin a copiilor și tinerilor cu dizabilități   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS